MojWindows

Či už patríte k občasným alebo aktívnym používateľom prehliadača Microsoft Edge, pravdepodobne ste si všimli, že štandardné klávesové skratky ako F11 a ALT + Enter pre prechod do režimu celej obrazovky tu nefungujú.

Režim celej obrazovky funguje v prípade prehliadačov tak, že odstráni všetky ovládacie prvky a používateľovi na celej ploche zostane zobrazená len webová stránka. Zaujímavé je to hlavne v prípade zariadení s dotykovou obrazovkou, kedy je pohyb v rámci danej stránky možné ovládať jednoduchými gestami.

Samotní používatelia túto možnosť považujú za jednu zo základným vecí, ktoré by mal ich prehliadač spĺňať a cez Centrum pripomienok vo veľkej miere žiadajú o jej pridanie.

Edge fullscreen

Vec sa má však tak, že v prípade prehliadača Microsoft Edge je možné do režimu celej obrazovky prejsť využitím klávesovej skratky Shift+Windows+Enter, ktorá funguje naprieč všetkými UWP aplikáciami. Používať ju teda môžete aj s aplikáciami ako Obchod, Groove Hudba a podobne. V systéme má byť prítomná už dlhšiu dobu, no Microsoft akosi používateľov o tejto možnosti výraznejšie neinformoval.

19.04.2017

+