MojWindows

Microsoft začal s postupnou integráciou nových vizuálnych aspektov a animácií do rozhraní svojich vlastných aplikácií ako Filmy a TV Programy, či Hudba Groove, no k podobným krokom sa odhodlali aj vývojári aplikácií tretích strán.

Úplne ako prvé boli novinky integrované do aplikácie Interop Tools, no teraz ich môžeme v obmedzenej miere nájsť aj v populárnejšej aplikácii Dropbox. Zatiaľ ide o prvý krok, ktorý vo verzii 4.7 predstavuje priehľadná a čiastočne rozmazaná ponuka aplikácie. Na túto úpravu pritom upozornil samotný tvorca aplikácie Rudy Huyn.

DropBox NEON

Okrem vizuálnej úpravy a nových grafických efektov, Hyun upozornil aj na sériu vylepšení, ktoré majú značne vylepšiť výkonnosť aplikácie. Grafické zmeny sú podľa zverejnených informácií viditeľné len v prípade, že novú verziu Dropbox 4.7 používate v kombinácii s najnovšou verziou systému Windows 10 – Creators Update.

Práve v nej totiž Microsoft začal s prvotnou implementáciou nových vizuálnych aspektov označovaných pod názvom Project NEON. Pod týmto označením sa skrývajú nové vizuálne prvky pre prostredie operačného systému a aplikácie, pričom charakteristickými znakmi sú čiastočne rozmazané a priehľadné grafické elementy, ako aj nové animácie.

neon_concept

Očakáva sa, že tieto vylepšenia budeme vidieť v rámci tretej vlny Redstone, niekedy v septembri. Bližšie informácie by mal Microsoft oznámiť už v máji na konferencii Build 2017.

24.04.2017

+