MojWindows

O tom, že Microsoft pripravuje pre Windows 10 zmenu používateľského prostredia zavedením nových prvkov a prepracovaním vizuálnej stránky sme písali už viac krát. Vidieť sme dokonca mohli aj praktickú ukážku toho, ako by mali vyzerať aplikácie pre Windows 10 v blízkej budúcnosti.

Pripravované zmeny známe pod kódovým označením Project NEON by mali reálnu podobu nabrať s príchodom tretej vlny aktualizácií Redstone, ešte koncom tohto roka. No už v rámci Creators Update (Redstone 2) je dostupných niekoľko prepracovaných vizuálnych prvkov. A okrem šikovných vývojárov aplikácií tretích strán, z nich začína ťažiť aj Microsoft vo svojich aplikáciách.

Groove Hudba 3
Pôvodná verzia / Nová verzia

Nové prvky sa v týchto dňoch objavili konkrétne v aplikácii Groove Hudba, ktorá je pre členov programu Windows Insider dostupná vo verzii 10.17032.1019.0. Okrem vizuálnej úpravy ale pribudlo aj niekoľko nových možností. Ide o prehrávanie videoklipov k práve prehrávanej piesni, možnosť okamžitého pridania 10 podobných piesní do playlistu, ako aj ukladanie obľúbených playslistov od ostatných používateľov.

Dôležité je podotknúť, že momentálne je dostupná len malá časť z prvkov, ktoré prinesie Project NEON. Navyše ani v ich prípade nemusí ísť o finálnu podobu.

Groove Hudba 2

Zdroj: MSPU

03.04.2017

+