MojWindows

Project NEON, označenie za ktorým sa ukrývajú nové vizuálne prvky pre rozhranie operačného systému Windows 10, ako aj pre aplikácie, sa začína objavovať čoraz častejšie. Tento trend navyše bude určite pokračovať.

Pripravované zmeny známe pod kódovým označením Project NEON by mali reálnu podobu nabrať s príchodom tretej vlny aktualizácií Redstone, ešte koncom tohto roka. V príprave však má byť už celkom dlhú dobu, konkrétne od roku 2015. Už teraz sa ale objavujú rané ukážky toho, ako približne to celé môže vyzerať. Len pred pár dňami sme tak mohli vidieť ďalšiu praktickú ukážku zavedením časti nových prvkov do aplikácií Hudba Groove a Filmy a TV programy.

Najnovší prídavok však konečne znázorňuje prepracované systémové rozhranie, a nie len rôzne aplikácie. Konkrétne ide o vizualizáciu ponuky Štart, tak ako si ju predstavuje Microsoft s príchodom aktualizácie Redstone 3. Najzaujímavejšími prvkami sú pritom priehľadné živé dlaždice pripnutých aplikácií.

neon_concept

Podľa informácií portálu Windows Central pochádza z rozsiahlejšej zbierky interne navrhnutej pred pár mesiacmi priamo v Microsofte. Treba podotknúť, že ide o koncept. To, že na obrázku je znázornená dlaždica aplikácie Snapchat, neznamená automaticky, že sa dočkáme jej verzie pre Windows 10.

05.04.2017

+