MojWindows

Ako súčasť systému Windows 10 prišiel aj webový prehliadač Microsoft Edge. Ten bol vytvorený úplne od základov a predstavuje náhradu za nie príliš obľúbený Internet Explorer. Hoci v začiatkoch mal po stránke funkcionality problém konkurovať rivalom, situácia sa už podstatne zlepšila. Microsoft sa do toho totiž poriadne obul a za ostatné mesiace aktívne vylepšoval, čo sa dalo.

 Zo strany používateľov bol Edge najviac kritizovaný za chýbajúce rozšírenia. Pre vývojárov tak pridanie rozšírení dostalo vysokú prioritu. A po mesiacoch testovania cez program Windows Insider, sa rozšírenia prostredníctvom výročnej aktualizácie konečne dostali aj k bežným používateľom.

Hoci je dostupná už hŕstka výborných a užitočných rozšírení, v porovnaní s konkurenciou je ich stále žalostne málo. Microsoft o tejto situácii veľmi dobre vie, preto okamžite a účinne reaguje. V obchode Windows Store zverejnil pre vývojárov šikovný nástroj s názvom Microsoft Edge Extension Toolkit. Ten im značne pomôže pri úprave rozšírení určených pre prehliadač Chrome do takej miery, aby fungovali aj v prehliadači Microsoft Edge. Dúfajme, že príchod tohto vítaného pomocníka sa čoskoro premietne na dramatickom náraste počtu rozšírení pre Edge.

Microsoft Edge tool na rozsirenia

Zdroj: Neowin

08.08.2016

+