MojWindows

Ľudia, ktorí používajú najnovší Insider build systému Windows 10 si cez Windows Store môžu stiahnuť rozšírenia AdBlock a Adblock Plus pre prehliadač Microsoft Edge. Napriek veľmi podobným menám, rozšírenia pochádzajú z dielne odlišných vývojárov. Ide o dvojicu najpopulárnejších blokovačov internetovej reklamy a ich sprístupnenie pre prehliadač Edge patrilo k často opakujúcim sa žiadostiam zo strany používateľov.

Treba však myslieť na skutočnosť, že rozšírenia stále prebiehajú testovaním a preto sa môžu objaviť určité  problémy. V našom prípade inštalácia cez Windows Store síce prebehla bez problémov, no po spustení prehliadača rozšírenie chýbalo. AdBlock si nerozumel s už nainštalovaným rozšírením Pinterest. Takže pred tým, ako sa pustíte do inštalácie AdBlocku, odinštalujte všetky súčasné rozšírenia. Najväčším sklamaním však bolo, že ani po viacerých pokusoch sa nám nepodarilo AdBlock sfunkčniť. Reklamy jednoducho neblokoval.

Jeho kolega, Adblock Plus na druhú stranu fungoval bezchybne okamžite po inštalácii. Ako sme spomínali, ide o testovacie verzie a situácia by sa tak mala ešte zlepšiť. Pre bežných používateľov budú rozšírenia dostupné až v letnej aktualizácii Anniversary Update a dovtedy budú podobné neduhy vyriešené. Pokiaľ používate najnovší Insider build systému Windows 10, môžete sa k rozšíreniam dostať pomocou týchto odkazov: AdBlock ; Adblock Plus.

Adblock Plus

09.05.2016

+