MojWindows

Herná konferencia E3 sa pomaly blíži, a tak sa pomaly vynárajú informácie o tom, čo pre herný segment pripravuje Microsoft. Okrem toho, že údajne pripravuje vylepšenú verziu hernej konzoly Xbox One, sa máme dočkať aj noviniek v oblasti príslušenstva. Portál Thurrot s odvolaním na svoje zdroje v Microsofte informuje o vynovenom štandardnom ovládači, ktorý bude súčasťou balenia s konzolou.

Po stránke dizajnu nemá dôjsť k žiadnemu extrémnemu odkloneniu od súčasnej generácie, no očakávať máme nové farebné vyhotovenia. Vzhľadom na to, že momentálne má štandardný ovládač čiernu farbu, má byť logickým krokom pre podporenie predajov, uvedenie jej protikladu – bielej. Na trhu sú k dispozícii ešte bezdrôtové ovládače Xbox Elite a Razer Wildcat s prispôsobiteľnou konfiguráciou určené náročným hráčom alebo ovládače zo špeciálnej edície. No ich cena je podstatne vyššia ako v prípade štandardného ovládača.

Okrem nového ovládača má spoločnosť experimentovať s lepším spôsobom interakcie medzi konzolou Xbox One a počítačmi so systémom Windows 10. Týmto spôsobom sa má Xbox odlíšiť od svojej konkurencie vo forme PlayStation 4. Portál však neuvádza ďalšie podrobnosti a zároveň upozorňuje, že Microsoft chystá aj niečo omnoho väčšie. Herná konferencia E3 prebehne v polovici júna a tak sa už čoskoro dozvieme ďalšie podrobnosti.

Xbox aplikacia

Pomocou aplikácie Xbox je už teraz možné streamovať obsah z konzoly a priamo na počítači tak môžete hrať viaceré exkluzívne tituly. Oba zariadenia musia byť pripojené na rovnakej sieti a pre kvalitný prenos je vyžadované rýchle pripojenie.

Zdroj: Thurrot

28.04.2016

+