MojWindows

Už dlhší čas sa objavujú informácie o tom, že Sony pripravuje vylepšenú verziu svojej hernej konzoly PlayStation pripravenú pre hry v rozlíšení 4K a virtuálnu realitu. Fanúšikov na opačnej strane barikády tak prirodzene zaujímalo, ako sa k tejto skutočnosti stavia Microsoft. Ešte počas konferencie Build sa šéf Xbox divízie Microsoftu, Phil Spencer nechal počuť, že nie je fanúšikom nápadu vytvoriť „Xbox 1.5“.

Napriek tomuto tvrdeniu sa zdá, že Microsoft niečo predsa len chystá. Na internet sa totiž dostali žiadosti o certifikáciu nového WiFi čipu pre Xbox, ako aj ďalšie sprievodné dokumenty, ktoré Microsoft zaslal Federálnej komisii pre komunikácie (FCC). Povráva sa tak, že pripravovaná je „zoštíhlená“ verzia konzoly Xbox One a rovnako tak aj verzia s výkonnejším hardvérom.

Xbox One FCC

Z dostupných informácií je známe, že akékoľvek podrobnosti sú viazané zmluvou o mlčanlivosti až do 25. júna. Len 12 dní pred uplynutím informačného embarga sa pritom koná herná konferencia E3.

Portál The Verge s odvolaním sa na zdroje oboznámené s plánmi Microsoftu bližšie informuje o súčasnom stave. Podľa nich Microsoft interne testuje viacero prototypov konzoly Xbox. Niektoré z nich pritom obsahujú vylepšené komponenty, ktorých výkon sa približuje hernému počítaču. Pokiaľ Microsoft skutočne pripravuje jednu alebo viacero nových verzií svojej konzoly, je E3-ka tým správnym miestom, kde sa dozvieme podrobnosti.

Zdroj: TheVerge

20.04.2016

+