MojWindows

Jednou z očakávaných noviniek, ktorú má do systému Windows 10 priniesť aktualizácia Redstone sú rozšírenia pre zabudovaný webový prehliadač Microsoft Edge. Microsoft na nich aktívne pracuje už nejakú dobu a dokonca figurujú na prvom mieste v zozname priorít pre najbližšiu budúcnosť prehliadača. Pôvodne sa očakávalo, že rozšírenia budú dostupné ešte koncom minulého roka. To sa však nenaplnilo.

Nakoniec by mali byť súčasť prvej fázy aktualizácie Redstone. Ešte koncom minulého roka sa pritom Microsoftu podaril drobný prešľap, keď predčasne zverejnil stránku, na ktorej boli informácie o ranných verziách rozšírení. Tie mali doraziť k Windows Insiderom, no doteraz sa tak nestalo. A to napriek tomu, že do prehliadača bol podľa zistení už v prvom verejnom builde z vetvy Redstone pridaný kód pre ich podporu.

Ako aktuálne uvádza portál Winbeta s odvolaním na svoje zdroje, plná podpora je už konečne pripravená a rozšírenia prechádzajú interným testovaním. K prvým členom programu Windows Insider by mali doraziť koncom mesiaca v rámci buildu 14248 alebo novšieho. Jeho vydanie by mohlo prebehnúť po vývojárskej konferencii Build 2016. Očakáva sa, že rozšírenia budú oficiálne predstavené práve tam.

Zdroj: Winbeta

10.03.2016

+