MojWindows

Microsoft na svojom blogu zverejnil príspevok, v ktorom popisuje pripravované zmeny pre svoj prehliadač Microsoft Edge. Spoločnosť si určila 5 priorít, okolo ktorých sa bude točiť jeho najbližšia budúcnosť.

Na prvom mieste figurujú práce na pridaní rozšírení, ktoré majú byť najžiadanejšou funkcionalitou z pohľadu používateľov. Všetky rozšírenia pritom predstavujú potencionálnu hrozbu, a aby sa riziko eliminovalo bude ich možné získavať a spravovať priamo cez Windows Obchod. Práce na implementácii majú aktuálne prebiehať a prvé ukážky rozšírení čoskoro dorazia k členom programu Windows Insider. Pôvodne sa očakávalo, že rozšírenia budú súčasťou veľkej novembrovej aktualizácie, no aktuálne to vyzerá tak, že dorazia ako súčasť aktualizácie Redstone.

Ďalšou prioritou pre Microsoft Edge bude vylepšovanie prístupnosti, pričom pôjde o väčšiu integráciu s aplikáciami pre uľahčenie prístupu ako napríklad Moderátor, no pribudne aj podpora vysokého kontrastu a podobne.

Okrem toho budú vylepšované aj samotné základy fungovania prehliadača. Zmeny sa chystajú hlavne v oblasti zabezpečenia, zlepšenia rýchlosti práce s klávesnicou, izolovania doplnku Adobe Flash do samostatného modulu a pozastavovania nepotrebného obsahu za účelom zvýšenia výkonu prehliadača.

Čo sa týka budúcnosti prehliadača, tu dôjde k podpore ďalších štandardov a technológií. Najzaujímavejšou z chystaných noviniek je asi prepojenie webových notifikácií s Centrom Akcií. Vývojári sa ale zamerajú aj na zlepšenie komunikácie s používateľmi pre zdieľanie informácií o pripravovaných zmenách, spätnú odozvu a pripomienky.

Zdroj: Microsoft

04.02.2016

+