MojWindows

Liquid Jade Primo predstavuje novú vlajkovú loď medzi smartfónmi s operačným systémom Windows 10 od spoločnosti Acer. Je zaujímavé, že sa spoločnosť rozhodla investovať do zariadenia, ktoré disponuje práve vyššie spomínaým operačným systémom, pretože vo svete je ako vieme najpopulárnejší práve Android.

acer-jade-primo-renders-frontback

Liquid Jade Primo však môže byť sľubným začiatkom pre Acer na tejto platforme, pretože jeho špecifikácie sa veľmi podobajú smartfónom Lumia 950 / Lumia 950 XL. Disponuje totiž procesorom Snapdragon 808, 3 GB operačnou pamätou RAM a vnútorným uložiskom o kapacite 32 GB. O výstup sa stará 5.5 palcový Full HD displej a hlavný fotoaparát s dvojitým LED bleskom má rozlíšenie až 21 Mpx. Selfie širokoulhlý fotoaparát sa tiež nenechal zahanbiť a disponuje rozlíšením 8 Mpx. Samozrejmosťou je napájanie pomocou portu USB Type-C.

Po hardvérovej stránke teda Liquid Jade Primo nevyzerá vôbec zle a mohol by predstavovať schopného súpera pre dvojicu vlajkových lodí od Microsoftu. Keďže je taký výkonný získal aj podporu funkcie Continuum, čo je jeden z najlepších nástrojov nového Windows 10.

Smartfón síce nedisponuje oslnivým dizajnom, no pokračuje v tradícii Aceru, čo je dobre, pretože ho okamžite každý používateľ vie identifikovať a jednoznačne ho zaradiť. Liquid Jade Primo sa na trh dostane vo ferbruári za cenu, ktorá bude začínať na zhruba 569 €.

Zdroj: phonearena

05.01.2016

+