MojWindows

Funkcia Continuum predstavuje jednu z nových funkcií nového operačného systému Windows 10 Mobile a podľa nášho názoru aj najlepšiu. Dokáže totiž „zatiaľ“ Lumiu 950/950 XL pretransformovať na plnohodnotný desktop v priebehu niekoľkých sekúnd. Špecifikácie smartfónu nie sú pre nič za nič také dobré. Z časti sú také dobré aj preto, aby zariadenie zvládlo bez akýchkoľvek problémov premietanie na veľký televízor, či monitor. Toto všetko je zabezpečené pomocou príslušenstva Microsoft Display Dock, ktorý sme tiež obdržali spolu so smartfónom.

Microsoft_Lumia_950_recenzia-5

Lumia sa na toto príslušenstvo napojí pomocou USB Type-C konektoru a televízor, či monitor sa na Dock napojí za pomoci HDMI rozhrania. Aby sa však toto všetko zrealizovalo, zariadenie má k dispozícii aplikáciu Continuum, ktorá spáruje Dock a smartfón. Následne sa používateľovi na obrazovke zobrazí šedá plocha Continuum, ktorá slúži ako myš na obrazovke monitoru. Jediné, čo nám trošku vadilo je absencia pravého tlačidla, ktoré samozrejme na klasickej myške vždy nájdeme.  Je dôležité spomenúť, že na monitore nevidíme rozhranie Windows 10 Mobile ale klasický Windows 10 pre desktop.

Microsoft_Lumia_950_recenzia-7

Pokiaľ si používateľ chce prácu ešte uľahčiť, dock disponuje dvomi USB konektormi, do ktorých je možné zapojiť externú klávesnicu a myš. Aj túto možnosť sme odtestovali a musíme povedať, že na nás Display Dock a funkcia Continuum urobili dojem. Smartfón zvládol bez problémov surfovanie na internete, púšťanie videí, či streamu a hudby. Ani raz sme nezaznamenali sekanie, či iný problém. Taktiež sme vyskúšali aplikácie balíku Office a zhodnotili sme, že funkcia Continuum sa veľmi hodí do pracovného prostredia. Človek totiž so sebou už tým pádom nemusí na prezentácie alebo stretnutia nosiť notebook. Stačí mu len smartfón a možno externá klávesnica s myškou.

Microsoft_Lumia_950_recenzia-6

Microsoft_Lumia_950_recenzia-8

30.12.2015

+