MojWindows

Microsoft dnes vydal nový Windows 10 Mobile build 10581, ktorý je momentálne dostupný pre Windows Insiderov zaradených v takzvanom Fast ringu. Podľa sprievodných informácií neprináša oproti predošlému buildu s označením 10572 žiadne nové funkcie. Najdôležitejším vylepšením je však odstránenie chyby, ktorá znemožňovala inštaláciu formou aktualizácie z predošlých buildov a pre inštaláciu tak bolo vyžadované obnovenie na systém Windows Phone 8.1. Užívatelia, ktorí sa rozhodli ostať pri builde 10536 si konečne môžu nainštalovať novú verziu systému a vyskúšať tak novinky, ktoré pribudli v buildoch 10549 a 10572. Ľudia, ktorí majú nainštalovaný build 10572 sa dočkajú aspoň celkového zvýšenia výkonu a množstva opravených chýb.

Čo bolo opravené oproti buildu 10572?

Vytvorené fotografie je už možné zdieľať pomocou aplikácií tretích strán ako Facebook, Instagram a podobne. Výdrž batérie by mala byť značne zlepšená, nakoľko bolo odstránených viacero problémov, ktoré ju ovplyvňovali. Predikcia a automatická korekcia textu boli vylepšené. Vylepšeniami prešla aj funkcia nahrávania videa. Synchronizácia s hlasovou schránkou by mala opäť fungovať správne. Odstránené boli aj problémy, ktoré mali aplikácie Konverzácie a Telefón na zariadeniach s DUAL SIM. Niektoré aplikácie nemohli zobrazovať notifikácie na uzamknutej obrazovke a tento problém bol odstránený. Opravené boli problémy s funkciou „Hey Cortana“, ktoré mali zariadenia ako napríklad Lumia 930, Lumia Icon alebo Lumia 1520.

Známe chyby a problémy v builde 10581

Po vykonaní inštalácie môžu niektoré zariadenia ukazovať čiernu obrazovku. Spôsobuje to dokončovanie inštalačného procesu a približne po 5 minútach dôjde k nabehnutiu systému. V tomto builde nie je možné nastaviť ukladacie umiestnenia pomocou Nastavenia – Systém – Úložisko. Navyše systém nebude správne zobrazovať informácie o nastaveniach a v prípade, že používate SD kartu jej názov bude skomolený. Nastavenia, ktoré ste používali pred inštaláciu buildu však ostali zachované a budú používané. Po presunutí niektorých aplikácií na SD kartu môže po ich spustení dochádzať k predčasnému ukončovaniu. Riešením je reštartovanie telefónu. Nasadzovanie Silverlight aplikácií pomocou platformy Visual Basic nebude fungovať. UWP aplikácie však budú fungovať bez problémov. V prípade, že obnovíte zálohu zariadenia s iným rozlíšením, ako má to vaše, môžete skončiť s deformovanou obrazovkou Štart. Riešenie je pomocou Nastavenia – Prispôsobenie – Štart vybrať iný obrázok pozadia.

10581

Zdroj: Microsoft

29.10.2015

+