MojWindows

Tak, ako sme informovali počas včerajšieho večera, približne pár minút pred polnocou skutočne došlo k vydaniu nového Windows 10 Mobile build 10572. Momentálne je dostupný pre Windows Insiderov zaradených v takzvanom Fast Ringu. Nakoľko obsahuje rovnakú chybu ako jeho predchodca, v prípade, že ho chcete vyskúšať musíte najskôr obnoviť Windows Phone 8.1. Hoci sú doterajšie odozvy skutočne pozitívne a  build ukazuje, že Microsoft je na správnej stope, nemusíte sa hneď trápiť s obnovou predošlého systému. V priebehu niekoľkých dní totiž dôjde k uvoľneniu buildu 10575+, ktorý bude obsahovať nielen všetky novinky a vylepšenia, ale navyše bude možná jeho inštalácia formou aktualizácie zo súčasných buildov. Čo však prináša najnovší Windows 10 Mobile build 10572 ?

Hlasová asistentka Cortana dokáže zobrazovať notifikácie o nových textových správach a zmeškaných hovoroch priamo na počítač so systémom Windows 10. Pomocou počítača je následne možné na správy odpovedať, aby však táto funkcia mohla fungovať musí byť užívateľ prihlásený na mobile a počítači pod rovnakým Microsoft účtom. V prípade, že nemá záujem o zobrazovanie notifikácií, funkciu je samozrejme možné jednoducho vypnúť.

missed-call-notification

Cortana po novom dokáže pracovať s platformou Uber a užívateľ si tak môže objednávať odvoz napríklad na letisko, pomocou hlasového ovládania. Tieto vylepšenia sú síce zaujímavé, no pre slovenský trh stále nevyužiteľné.

cortana-missed-call-settings

Offline mapy je konečne možné ukladať na SD karty, čo bola zo strany Insiderov jedna z najžiadanejších funkcií. Aplikácia Fotografie má vylepšené kontextové menu a práca s fotoaparátom je omnoho lepšia a rýchlejšia ako v predošlých buildoch.Užívateľské rozhranie nastavení Úložiska prešlo drobnými úpravami, aplikácia Konverzácie podporuje animované GIFy a vyhľadávanie v správach. Rovnako pribudla možnosť vyhľadávať kontakty v histórii hovorov. Celkovo pôsobí build 10572 veľmi svižne a hoci sme s ním mohli pracovať zatiaľ iba chvíľu, je zjavné, že Microsoft poriadne popracoval na celkovej optimalizácii. Ak Vám teda nevadí zložitejší proces inštalácie rozhodne sa oplatí dať mu šancu.

Zdroj: Microsoft

21.10.2015

+