MojWindows

Informácie o tom, že Microsoft pripravuje akýsi skladací tablet s duálnou obrazovkou, ktorý nepriamo vychádza z niekdajšieho tabletu Courier, sa opakovane objavujú už dlhšiu dobu.

Projekt má niesť kódové označenie „Andromeda“ a odkazy na tento názov sa nedávno objavili aj v testovacích zostavách pripravovanej aktualizácie Redstone 5 či dokonca v novej hre Miami Street.

Nemecký portál WinFuture ale v týchto dňoch začal hlásiť, že produkt podobnej kategórie, teda zjavne zariadenie so skladacou obrazovkou, pripravuje aj spoločnosť Dell. Portál tvrdí, že využívať bude špeciálnu edíciu Windows 10 a role procesora sa chopí ešte oficiálne nevydaný Qualcomm Snapdragon 850.

Zariadenie pod kódovým označením „Januss“ je vraj pripravované minimálne od leta 2017, kedy už malo byť vo fáze prototypu. Odvtedy ale prešlo viacerými zmenami. Pokiaľ Dell skutočne pripravuje svoj unikátny produkt, nebolo by to prvýkrát, kedy sa o niečo takéto pokúša.

Portál taktiež uvádza, že v druhej polovici roka sa dočkáme nových Windows 10 zariadení postavených na architektúre ARM, opäť s procesorom Snapdragon 850, čo má v skutočnosti byť mierne pretaktovaná verzia čipu Snapdragon 845 určená pre notebooky a hybridné zariadenia.

Menovite spomína produkty od tradičnej trojice HP, Lenovo, Asus, ku ktorým sa má konečne pripojiť aj Dell. Odvoláva sa pritom na dokumenty nedávno získané od dôveryhodného zdroja. Tieto tvrdenia približne zodpovedajú informáciám od predstaviteľov spoločnosti Qualcomm zo začiatku roka, no stále je dobré brať ich s určitou rezervou.

Zdroj: Zdnet, TheVerge

31.05.2018

+