MojWindows

Používateľ sociálnej siete Twitter s prezývkou WalkingCat, počas tohto týždňa zverejnil niekoľko čiastkových informácii vytiahnutých z takzvaného Software development kitu pre Windows 10 s aktualizáciou Redstone 5.

V zdrojových kódoch tu figurujú označenia ako „Factory OS Andromeda Device“, „Andromeda OS“, „Windows Core“ či „Polaris“, čo odštartovalo ďalšiu vlnu špekulácií o tom, čo Microsoft vo svojej dielni momentálne „kuchtí“. A to aj napriek tomu, že nejde o prvý prípad kedy sa podobné označenia objavili a reálne sme sa nedozvedeli nič nové, čo by už mesiace nebolo známe.

Microsoft pripravuje zariadenie pod kódovým názvom Andromeda, ktoré by chcel uviesť na trh. Označiť sa dá ako hybridný tablet so skladacím displejom a dôrazom na vysokú produktivitu používateľa.

Pomerne často je toto zariadenie ešte stále označované ako „Surface Phone“, a to aj napriek tomu, že viacero dôveryhodných zdrojov opakovane uviedlo, že ide o iný, samostatný projekt, ktorý má blízko k zrušenému zariadeniu „Courier“. Využívať bude špeciálnu edíciu Windows 10, ktorá má vychádzať z verzie pre počítače.

V súvislosti s týmto zariadením je zaujímavé nedávne tvrdenie významného žurnalistu Paula Thurrota, ktorý sa témam súvisiacim s Microsoftom venuje už dlhé roky.

Ten s odvolaním na svoje zdroje tvrdí, že obchod s elektronickými knihami a vylepšenia v tomto smere boli do Windows 10 zavedené vyslovene kvôli prácam na Andromede. Projekt tak Microsoft zjavne neberie na ľahkú váhu.

Andromeda

Do pripravovaného zariadenia množstvo fanúšikov vkladá veľké nádeje, no pokiaľ sa skutočne dostane na trh v takej podobe ako naznačujú dostupné informácie, čaká ich trpké sklamanie. Andromeda totižto nemá byť zariadením určeným pre priemerného používateľa. Namiesto toho sa zameriava na veľmi špecifickú skupinu ľudí, a preto len veľmi ťažko môžeme očakávať „ľudovú“ cenu.

Hoci všetky doterajšie indície poukazujú na to, že Microsoft zariadenie skutočne plánuje uviesť na trh, kým to oficiálne neoznámi, treba ich brať s miernym nadhľadom.

V Redmonde nemajú najmenší problém produkciu zariadení zrušiť na poslednú chvíľu, hoci je už prakticky všetko pripravené na jej spustenie. Tento osud stretol napríklad tablet Surface Mini a čiastočne aj skladací tablet Courier, o ktorom sa Microsoft po rokoch rozhovoril na tohtoročnej konferencii Build 2018.

Náš tip
Skladací tablet “Andromeda” – čo všetko sa o tomto zariadení (vraj) vie

Zdroj: Thurrot, Neowin

25.05.2018

+