MojWindows

Konferencia Build 2018 síce bola zameraná primárne na vývojárov, no našťastie priniesla aj informácie o viacerých zaujímavých novinkách pre bežných používateľov produktov z dielne Microsoftu. Počas jednej menších prezentácií pritom reč nečakane padla aj na niekdajší skladací tablet Courier. Jon Friedman, dizajnér, ktorý na tomto projekte pracoval, prezradil prečo nakoniec padlo rozhodnutie dať tomu celému stopku.

Courier bol rozkladací tablet s dvojicou dotykových displejov zameraný na prácu s poznámkami, elektronickú komunikáciu a podobné úkony z oblasti produktivity. Microsoft ho pripravoval v rokoch 2008 až 2010, no nakoniec od projektu upustil a do predaja sa tak nedostali žiadne kusy.

Teraz, po rokoch, spoločnosť aspoň čiastočne objasňuje pozadie svojho rozhodnutia. V skratke, produkt nezapadal do portfólia produktov Windows ani medzi ďalšie veci, ktorým sa Microsoftom v tých časoch venoval.

Nakoľko využíval špeciálne upravený Windows, nemohol pracovať s „Metro“ aplikáciami, ktoré chcela spoločnosť propagovať po boku svojich najnovších systémov Windows 8 a Windows Phone 8. Vtedajší výkonný riaditeľ, Steve Ballmer, tak rozhodol, že najrozumnejšie bude od projektu dať ruky preč. Je však možné, že Courier zažije svoju menšiu reinkarnáciu.

Andromeda

Aktuálne má podľa dostupných informácií Microsoft pripravovať ďalší skladací tablet, zatiaľ známy ako „Andromeda“. Od predošlých pokusov totiž ubehol už nejaký ten čas a technológie sa značne posunuli. Čiastočnou inšpiráciou má však byť práve experiment s tabletom Courier, počas ktorého sa nejaké tie veci stihol priučiť.

Náš tip
Windows 10 prepojí Časovú os a zoskupovanie aplikácií „Sets“

Zdroj: WindowsCentral

09.05.2018

+