MojWindows

Dlhú dobu spomínané klávesnice značky Microsoft so špecializovaným klávesom Office síce neboli súčasťou hlavnej prezentácie nových produktov, no napriek tomu sa počas včerajšieho dňa mihli na výstavisku v New Yorku. Nešlo pritom o jediné novinku z oblasti príslušenstva, ktoré si Microsoft pripravil.

Po boku bezdrôtovej klávesnice s názvom Microsoft Bluetooth Keyboard sa objavila rovnako bezdrôtová myš Microsoft Bluetooth Mouse. Obidve budú dostupné ešte počas tohto mesiaca, pričom predajné ceny boli stanovené na 50 dolárov pri klávesnici a 20 dolárov pri myške.

Microsoft Bluetooth Keyboard je pomerne priamočiara, no uhladená, kancelárska klávesnica, no jej zaujímavými prvkami sú dedikované klávesy pre Office a rozhranie s emotikonmi (Windows 10).

Ako hovorí už samotný názov produktu, k zariadeniam sa pripája cez Bluetooth. Navyše pôjde o ďalšie príslušenstvo, ktoré vo Windows 10 podporuje funkciu Swift Pair pre rýchlejšie a pohodlnejšie spárovanie. Klávesnicu napája dvojicu AAA bateriek, ktoré majú podľa technických špecifikácií pri bežnom používaní vydržať 2 až 3 roky.

Druhou klávesnicou, ktorá taktiež disponuje klávesmi pre Office a emotikony, je Microsoft Ergonomic Keyboard. Opäť v podstate ide o kancelársku klávesnicu, avšak v tomto prípade so zameraním na väčšiu ergonómiu a s káblovým pripojením cez USB. Cena bola stanovená na 60 dolárov.

03.10.2019

+