MojWindows

Kláves Windows je súčasťou našich klávesníc už od nepamäti, no ak nový koncept vyvolá dostatočný záujem, v blízkej budúcnosti by sme sa mohli dočkať aj klávesu pre kancelárske aplikácie Office. Vyplýva to z dotazníka, ktorý mal Microsoft zaslať užšiemu okruhu vybraných ľudí, ktorí mali možnosť klávesnicu s novým klávesom vyskúšať.

Hoci dotazník neprináša príliš veľa detailov o tom, akú úlohu majú plniť, Microsoft sa zapojených ľudí pýta, či vyskúšali nové klávesové skratky (kláves Office + O, T, W, X, P, D, N, Y, L).

Ďalšia otázka naznačuje, že predmetné skratky by nemuseli slúžiť len na spúšťanie aplikácií, ale aj priamo na vykonávanie rôznych operácií. Otázka sa totiž pýta na to, pridanie akých ďalších skratiek by malo byť zvážené, pričom ako príklad uvádza kláves Office + S na zdieľanie dokumentu. Dotazník končí otázkou či by používatelia kláves Office privítali aj na svojich notebookoch.

Zatiaľ to vyzerá na zaujímavý koncept, no to či sa reálne uchytí je zatiaľ otázne. Keď však prihliadneme na to, ako sú aplikácie balíka Office rozšírené, má novinka istú šancu na úspech.

Otázne je ale celkové vyhotovenie. Z dostupných informácií totiž nie je známe, či by mal kláves Office na klávesnici niečo nahradiť alebo či by ho Microsoft chcel proste len pridať, v prípade čoho by sa tvorcovia klávesníc museli popasovať s novou výzvou.

Portál Petri.com, s odvolaním sa na ľudí oboznámených s plánmi Microsoftu, uvádza, že Microsoft aktuálne pripravuje dve klávesnice, kde je novinka už implementovaná. Produkty zatiaľ nesú len kódové označenia „Holgate Low“ a „Holgate Mid“.

Bližšie informácie zatiaľ nie sú k dispozícii, no viac by sme sa teoreticky mohli dozvedieť počas októbra, kedy má prebehnúť predstavenie nových produktov rodiny Surface.

20.06.2019
Zdroj: WalkingCat

+