MojWindows

Pomaly sa blíži polovica októbra, veľká prezentácia Surface noviniek je za nami, no o termíne vydania očakávanej jesennej aktualizácie pre Windows 10 zo strany Microsoftu doteraz nepadlo ani slovo.

S informáciami o možnom termíne vydania teraz vyrukoval novinár Zac Bowden, ktorý sa odvoláva na svoje zdroje priamo z prostredia spoločnosti. Ten uvádza, že jesenná aktualizácia známa pod označením „19H2“ ešte stále nebola finalizovaná, hoci momentálne sa jej vývoj má nachádzať vo fáze posledných úprav.

Konkrétne hovorí, že Microsoft aktuálne chce práce na aktualizácii dokončiť do konca budúceho týždňa, pričom s jej distribúciou by sa následne mohlo začať buď koncom októbra, prípadne začiatkom novembra.

Novembrový termín sa pritom môže javiť ako pravdepodobnejší, nakoľko aktualizácia vo svojej finalizovanej podobe „RTM“ by ešte mala prejsť verejným testovaním cez okruh Release Preview v programe Windows Insider. Navyše by jej tvorcovia získali ešte nejaký ten dodatočný čas na prípadné zásahy.

Posledné oficiálne informácie ku stavu aktualizácie sú datované k 1. októbru, kedy programový manažér Brandon LeBlanc potvrdil, že práce stále prebiehajú a aktualizácia nie je pripravená na ostré nasadenie.

Pripomínam, že jesenná aktualizácia „19H2“ sa vychýli zaužívaným štandardom. Neprinesie žiadnu záplavu nových funkcií a dramatických zmien, ale primárne opravy chýb, celkovú optimalizáciu a drobné vylepšenia.

Po prvýkrát v histórii Windows 10 tak oficiálne ide o „veľkú systémovú aktualizáciu“, ktorá vôbec nebude veľkou a jej inštalácia prebehne rovnako ako to je v prípade pravidelných mesačných opravných aktualizácií. Reálne teda ide o niečo, čo by sme mohli prirovnať k opravnej aktualizácii pre Windows 10 verzie 1903.

10.10.2019

+