MojWindows

Microsoft v ostatných dňoch riešil problémy s operačným systémom „Windows 10 v režime S“, ktorý je v podstate premenovanou verziou niekdajšieho Windows 10 SPoužívatelia tejto verziu môžu inštalovať len aplikácie z obchodu Microsoft Store a ako webový prehliadač im je dostupný len Microsoft Edge.

V praxi ide o Windows 10 v niektorej z klasických verzií Home, Pro alebo Pro Education, v ktorých sú akurát „umelo“ zavedené obmedzenia v záujme zabezpečenia, výkonu a ľahšej správy zariadenia.

Používatelia preto majú možnosť prejsť na plnohodnotnú verziu, čo sa vykonáva cez digitálny obchod Microsoft Store. Tento prechod je možné vykonať bezplatne, jediným háčikom je prakticky to, že neexistuje jednoduchá cesta späť.

Práve pri prechode na plnohodnotnú verziu systému dochádzalo podľa hlásení, a aj potvrdení zo strany Microsoftu, k problémom. Cez obchod Microsoft Store totiž nebolo možné načítať rozhranie, respektíve stránky, potrebné pre vykonanie tohto úkonu.

Problémy vznikli priamo na strane digitálneho obchodu a momentálne už boli vyriešené. Došlo k tomu prostredníctvom aktualizácie pre aplikáciu Microsoft Store. Prechod z Windows 10 v režime S na plnohodnotný Windows 10 bezproblémovo prebehne cez Microsoft Store verzie 11906.1001.24.0 alebo novšej.

02.08.2019

+