MojWindows

Keď Microsoft začiatkom marca Kalkulačku z Windows 10 licencoval ako open-source, programátorov a nadšencov nabádal k tomu, aby sa v zverejnenom zdrojovom kóde „vŕtali“, opravovali chyby a navrhovali nové funkcie. Teraz to vyzerá tak, že tento krok začína prinášať svoje ovocie.

V testovacích verziách aktualizácie „20H1“ bola totiž do Kalkulačky pridaná novinka v podobe žiadaného režimu „Vždy na vrchu“. Po jeho zapnutí sa aplikácia nachádza vždy v popredí, nad ostatnými používanými aplikáciami, ktoré ju jednoducho nemôžu zakryť.

Režim sa zapína ručne, stlačením tlačidla a rovnako sa aj vypína. Pri jeho používaní súčasne dochádza k zmenšeniu celkového rozhrania aplikácie, aby zjavne zaberala čo najmenšiu časť obrazovky.

Novinka by sa k bežným používateľom mala dostať najskôr na jar budúceho roka. Je však vysoko pravdepodobné, že reálne k tomu dôjde omnoho skôr, nakoľko nová verzia aplikácie môže byť distribuovaná cez digitálny obchod Microsoft Store nezávisle od systémovej aktualizácie pre Windows 10.

Animated GIF - Find & Share on GIPHY
21.08.2019
Zdroj: Microsoft

+