MojWindows

Microsoft v blízkej budúcnosti plánuje zo svojho prehliadača Microsoft Edge odstrániť podporu elektronických kníh formátu .epub.

Informuje o tom prostredníctvom oficiálnej stránky technickej podpory, kde používateľov nabáda k prechodu na používanie niektorej z odporúčaných aplikácií pre ďalší prístup k elektronickým knihám.

Kedy presne má byť podpora v prehliadači Microsoft Edge ukončená oficiálny web neuvádza, no pre portál Neowin to upresnil hovorca spoločnosti. Ten uviedol, že k tomu dôjde až s vydaním nového prehliadača Microsoft Edge, ktorý je postavený na jadre z projektu Chromium.

Presný dátum vydania novej verzie zatiaľ nebol ohlásený, no vo všeobecnosti sa predpokladá, že k tomu dôjde najskôr ku koncu roka, reálnejšie začiatkom toho budúceho. Prehliadač sa totiž len pred pár dňami dočkal prvej beta verzie a vývojári hneď avizovali aj ďalšie úpravy na nadchádzajúce mesiace.

Používatelia súčasnej verzie Microsoft Edge teda môžu s elektronickými knihami pracovať naďalej, no akonáhle dôjde k vydaniu novej verzie Microsoft Edge (Chromium), siahnuť budú musieť po niektorej z aplikácií tretích strán.

Microsoft pritom postupne dáva elektronickým knihám zbohom. Začiatkom apríla ohlásil, že ich úplne odstránil z ponuky obchodu Microsoft Store a nakoľko zákazníci prídu o prístup, postupne ich začal odškodňovať.

26.08.2019

+