MojWindows

Webový prehliadač Microsoft Edge postavený na základoch z projektu Chromium dosiahol v rámci vývoja významný míľnik. Microsoft prostredníctvom oficiálneho blogu informoval, že k dispozícii je prvá verzia z distribučného okruhu „Beta“. Tú dokonca odobril pre každodenné používanie, pričom rovnako kvalitné majú byť všetky verzie z tohto okruhu.

Microsoft vysvetľuje, že ako beta sú v prípade prehliadača Microsoft Edge označené najkvalitnejšie a najstabilnejšie verzie, s výnimkou tých produkčných. Novinky sú do nich pridávané až po tom, ako prejdú dôkladným testovaním v predošlých dvoch okruhoch – Canary a Dev.

Beta verzie kvôli tomu budú vydávané s približne 6 týždňovým rozostupom. S vyššou frekvenciou bude spravidla dochádzať len k vydávaniu malých opravných aktualizácií a bezpečnostných záplat. Aktualizácia prehliadača pritom prebieha automaticky, takže používatelia majú k dispozícii vždy najnovšiu verziu pre svoj okruh.

Microsoft sa pri tejto príležitosti vyjadril aj k programu Microsoft Edge Insider, ktorý vníma ako úspech. Testovacie verzie prehliadača mali byť doteraz stiahnuté viac ako miliónkrát. Aj vďaka tomu vývojári od reálnych používateľov získali obrovské množstvo diagnostických dát, chybových hlásení a pripomienok – „databáza so spätnou väzbou“ obsahuje viac ako 140 000 individuálnych položiek.

Testovacie verzie prehliadača Microsoft Edge sú k dispozícii priamo na oficiálnej stránke projektu. Okrem Windows 10 je ich možné používať aj na systémoch Windows 7, Windows 8 a macOS.

21.08.2019

+