MojWindows

Včerajší omyl, kedy v programe Windows Insider došlo k zverejneniu testovacej zostavy 18947, ktorá nebola určená pre verejnosť, prináša ďalšie informácie o možných zmenách v prostredí Windows 10. Tentokrát ide o vizuálne rozdelenie Centra akcií na samostatnú časť pre upozornenia a samostatnú časť Rýchle akcie.

Táto úprava má byť v aktuálnej podobe v systéme technicky prítomná už od testovacej zostavy 18936, no podľa dostupných informácií zatiaľ „drieme“ a zo strany Microsoftu nebola aktivovaná. Niektorí nadšenci však našli spôsob ako ju pomocou úpravy systémových registrov zapnúť, a tak získavame pohľad na pripravovanú, respektíve zvažovanú zmenu pre rozhranie Windows 10.

V konečnom dôsledku ale nejde o úplnú novinku. Microsoft sa pohrával s myšlienkou Centrum akcií rozdeliť na dve samostatné rozhrania už pre aktualizáciu Fall Creators Update. Nakoniec k tomu nedošlo, no od vízie nebolo upustené a koncom apríla 2018 na verejnosť opäť prenikli informácie o tom, že takáto úprava je stále v hre. Doteraz síce nebola pretavená na realitu, no ako vidíme, v Redmonde sa tohto nápadu proste nechcú vzdať.

Rovnako ako ponuka Štart bez živých dlaždíc, aj táto úprava by teoreticky mohla byť zahrnutá už vo veľkej aktualizácii „20H1“, ktorá k používateľom Windows 10 dorazí na jar budúceho roka. Zatiaľ ale nič nie je potvrdené, a preto je samozrejme možné, že do systému sú síce zavádzané nové základy, no verejnosti budú oficiálne odhalené až v niektorej z ďalších veľkých aktualizácií – „20H2“, „21H1″…

 

25.07.2019
Zdroj: Zac Bowden

+