MojWindows

Počas dnešného dňa niekomu v Microsofte zjavne „ušla ruka“ a takmer všetkým členom programu Windows Insider s 32-bitovým systémom je kvôli tomu ponúkaná nová testovacia zostava 18947, ktorá zatiaľ nemala opustiť brány spoločnosti.

Verejnosti je dôrazne odporúčané aby sa inštalácii vyhla, nakoľko verzia nebola určená pre širokú distribúciu a neprešla ani interným testovaním. Jej inštalácia tak v konečnom dôsledku môže spustiť záplavu problémov.

Šéfka programu Windows Insider, Dona Sarkar, cez Twitter potvrdila, že na riešení situácie sa momentálne pracuje.

Samozrejme, že sa našlo aj niekoľko odvážlivcov, prípadne nevedomých „obetí“, ktorí sa do inštalácie sprístupnenej testovacej zostavy pustili. Predpokladalo sa, že táto interná verzia Windows 10 môže obsahovať nejakú tú doteraz skrytú novinku, čo sa ukázalo byť správne.

Konkrétne ide o novú podobu ponuky Štart, ktorá sa zbavila takzvaných živých dlaždíc a nahradila ich klasickými ikonami. O tom, že Microsoft sa pohráva s myšlienkou odstrániť živé dlaždice sa pritom špekuluje už dlhú dobu. Teraz sa na verejnosť dostali prvé „hmatateľné“ dôkazy.

Nová podoba ponuky Štart zatiaľ vyzerá poriadne kostrbato, no netreba zabúdať, že prítomná je v testovacej verzii Windows 10, ktorá sa ešte nemala dostať von.

24.07.2019

+