MojWindows

Živé dlaždice síce môžu byť ikonickým prvkom Windows smartfónov, no svoje miesto si našli  aj na počítačoch. Respektíve, lepšie povedané, snažia sa o to od vydania Windows 8. V súvislosti s projektom „Windows Lite“ sa totiž objavili informácie, že medzi používateľmi nejde o práve najobľúbenejšiu súčasť systému.

Z interných dokumentov, na ktoré sa odvoláva portál WindowsCentral, vraj vyplýva že pre moderný a odľahčený Windows 10 sa s dlaždicami už vôbec nepočíta. Odôvodnené to má byť tým, že v praxi nie sú dostatočne používané.

Väčšina ľudí k aplikáciám stále radšej pristupuje cez odkazy na paneli úloh a pracovnej ploche. Spúšťanie aplikácií z týchto miest je navyše považované za rýchlejšie a pohodlnejšie, než využívanie ponuky Štart so živými dlaždicami.

S prihliadnutím na túto skutočnosť a spätnú odozvu zo strany vývojárov tak živé dlaždice dostali stopku. Zatiaľ vraj len v prípade „Windows Lite“, kde ich má nahradiť jednoduchšie rozhranie so statickými ikonami, no už teraz sa začína špekulovať, že Microsoft by k rovnakému kroku mohol pristúpiť aj pre bežné edície Windows 10.

Ide však skutočne o špekulácie, veď ani o samotnom projekte „Windows Lite“ sa toho príliš veľa nevie.

Náš tip
Čo je to Windows Lite?
26.01.2019
Zdroj: WindowsCentral

+