MojWindows

Microsoft tento týždeň v relácii Inside Xbox oficiálne predstavil novú verziu svojej konzoly Xbox One S, ktorá neobsahuje optickú mechaniku a celá je postavená na digitálnej distribúcii herného a mediálneho obsahu. Potvrdili sa tak predošlé informácie, ktoré sa do obehu dostali ešte koncom minulého roka.

Model Xbox One S a novinka Xbox One S All-Digital Edition sú po hardvérovej stránke prakticky identické, líšia sa len spomínanou Blu-ray mechanikou. Najnovší prírastok v konzolovej rodine Xbox One má kvôli chýbajúcej mechanike nižšiu hmotnosť a nižšia je aj odporúčaná predajná cena.

Zatiaľ čo pri modeli Xbox One S je odporúčaná predajná cena stále 299€, pri Xbox One S All-Digital Edition je to 229€. Avšak ide takpovediac o “papierové” ceny. Tradičný model Xbox One S s 1 TB diskom sa reálne predáva za omnoho nižšiu cenu, niekde na úrovni 230€.

Preto sa predpokladá, že v prípade novinky “Xbox One S All-Digital Edition” budú predajcovia priam nútení cenu osekať a predávať za menej, než je oficiálne odporúčané. Minimálne počas období veľkých akcií by sme ju mohli dostať pod 200€, aby mal nový model čo najväčšiu šancu na úspech.

Súčasťou balenia konzoly Xbox One S All-Digital Edition je trojica digitálnych licencií na hry Minecraft, Sea of Thieves a Forza Horizon 3, čo na prvý pohľad môže vyzerať lákavo, no všetky tieto hry sú dostupné aj v službe Xbox Game Pass, navyše spolu s viac ako stovkou ďalších kúskov.

Xbox One S All-Digital Edition a Xbox One S sa budú predávať bok po boku, a každý záujemca o konzolové hranie v tábore Xbox si musí zvážiť, či sa chce naplno odovzdať digitálnej distribúcii filmov a hier, alebo či sa mu predsa len neoplatí mať k dispozícii aj mechaniku.

Konzola Xbox One S All-Digital Edition bude oficiálne dostupná od 7.mája.

17.04.2019

+