MojWindows

Microsoft oficiálne predstaví svoju novú verziu konzoly Xbox One S bez diskovej mechaniky 7. mája. Informoval o tom portál WindowCentral na základe dokumentov, ku ktorým získal prístup. Pôvodné informácie síce hovorili o predstavení už v polovici budúceho mesiaca, no nakoniec si ešte chvíľu budeme musieť počkať.

Portál okrem toho získal prístup aj k propagačným materiálom, ktoré nezverejnil v pravej podobe a namiesto toho vytvoril ich vernú repliku. Ide o pohľad na samotnú konzolu, prakticky identickú so súčasným modelom Xbox One S, ako aj krabicu, v ktorej bude novinka predávaná.

Konzola má byť predávaná pod krkolomným názvom „Xbox One S All-Digital edition“, pričom na neprítomnosť Blu-ray mechaniky bude podľa dostupných materiálov upozorňovať aj ikona preškrtnutého optického disku.

Stále ale nie je známe, o koľko bude cenu nižšia v porovnaní s klasickým modelom Xbox One S, no očakáva sa, že rozdiel bude citeľný. Prvotné informácie hlásili, že cena nepresiahne úroveň 200 dolárov, no v praxi by to mohlo byť ešte o čosi menej. Vo všeobecnosti má ísť o konzolu Xbox One s najnižšou predajnou cenou, akú sme zatiaľ videli.

Nové materiály potvrdzujú predošlé informácie, že konzola bude prakticky rovnaká ako súčasný model Xbox One S, akurát bez spomínanej mechaniky, a teda aj bez tlačidla pre vysúvanie diskov. Predaj má byť spustený celosvetovo a zatiaľ sa počíta s modelom vybaveným 1 TB pevným diskom a digitálnymi licenciami hier Forza Horizon 3, Sea of Thieves a Minecraft.

„Xbox One S All-Digital edition“ nemá byť náhradou klasickej verzie Xbox One S, no ďalším prírastkom, ktorý doplní konzolovú rodinu Xbox One. Cieliť má najmä na nováčikov, ktorí sa pohrávajú s myšlienkou vstúpiť do konzolového hrania.

21.03.2019
Zdroj: WindowsCentral

+