MojWindows

Microsoft už budúci mesiac pod názvom „Xbox One S All-Digital Edition“ predstaví konzolu Xbox One S v očakávanej verzii bez optickej mechaniky. Predobjednávky majú byť spustené v polovici apríla a na pultoch obchodov sa má novinka objaviť počas mája. Informuje o tom portál WindowsCentral s odvolaním sa na svoje zdroje oboznámené s plánmi Microsoftu.

Prvé informácie o prácach na lacnejšom variante konzoly Xbox One S sa objavili ešte v novembri minulého roka. Vtedy sa hovorilo, že cieľom je zníženie výrobných nákladov, aby sa dosiahla predajná cena pod 200 dolárov, čo by nemal byť väčší problém.

Už súčasná verzia Xbox One S sa v akciách pravidelne predáva za ceny blízke tejto hranici. Z aktuálnych informácií ale nie je zjavné, v akej cenovej hladine sa  pri konzole „Xbox One S All-Digital Edition“ nakoniec budeme pohybovať.

Druhým výrazným aspektom konzoly bez optickej mechaniky je jasné zameranie na digitálnu distribúciu obsahu. Microsoft týmto spôsobom veľmi jednoducho rozšíri zákaznícku základňu svojej služby Xbox Game Pass.

Vďaka nej budú hráči za mesačný poplatok mať prístup k viac ako stovke rozličných hier. Navyše je pravidelne rozširovaná o nový obsah, a pokiaľ by to niekomu nestačilo, stále si môže cez digitálny obchod Microsoft Store zakúpiť to, po čom jeho hráčske srdce túži.

Až na to, že z konzoly bude odstránená Blu-Ray mechanika nie je známe nič viac o plánovaných úpravách. Už informácie z novembra ale hovorili, že po stránke výkonu by malo ísť o totožnú verziu ako je klasická konzola Xbox One S. Medzičasom sa však začalo špekulovať, že zvýšená by potenciálne mohla byť aspoň kapacita disku. Ako to nakoniec skutočne bude by sme mali vidieť už čoskoro.

Náš tip
Microsoft sa na E3 2019 bude venovať aj novým konzolám
06.03.2019
Zdroj: WindowsCentral

+