MojWindows

Pre Insiderov zapojených do okruhu Slow je dostupná ďalšia testovacia verzia pripravovanej jarnej aktualizácie „April 2019 Update“. Konkrétne ide o zostavu s označením 18351.7.

Čo sa týka zmien v porovnaní s predošlou dostupnou ochutnávkou, tou najväčšou sú nové emotikony pridané prostredníctvom verzie Emoji 12.0. S výnimkou toho sa jedná už len o opravy chýb a celkové ladenie systému.

Microsoft v súvislosti so zostavou 18351.7 dáva do pozoru opravu, ktorá rieši problém spôsobujúci, že čínske jazykové mutácie niektorých hier v systéme nefungovali.

Testerov navyše opätovne nabáda k inštalácii hry State of Decay, ktorá je pre nich dočasne dostupná bezplatne a Microsoft ju využíva na skúšku svojej novej hernej technológie, akurát ani v najmenšom nekonkretizuje o čo vlastne ide.

[Aktualizované] 13. marca vo večerných hodinách bola pre okruh Slow vydaná menšia, kumulatívna, aktualizácia KB4492310. Jej inštaláciou sa označenie zostavy posúva na 18351.8 a obsahuje opravu pre „spôsob, akým sú spravované zostavy“. Za týmto popisom by sa mohla skrývať niektorá z menších úprav správania služby Windows Update.

[Aktualizované 2x] Vydaná bola ďalšia opravná aktualizácia, ktorá sa zameriava na veci súvisiace s aktualizačným mechanizmom. Konkrétne upravuje spôsob ako sú distribuované samotné kumulatívne aktualizácie. Nesie označenie KB4494195, jej inštalácia posúva označenie zostavy na 18351.26 a dostupná je cez Windows Update.

Dostupné ISO so zostavou 18343

Ochutnávka nadchádzajúcej aktualizácie „April 2019 Update“, ktorá momentálne prechádza testovaním v okruhoch Fast a Slow, je konečne dostupná aj v podobe obrazu disku ISO. Konkrétne je týmto spôsobom dostupná testovacia zostava 18343.

ISO príde vhod tým, ktorí si chcú Windows 10 v najnovšej podobe vyskúšať prostredníctvom virtuálneho prostredia, majú zálusk na čistú inštaláciu alebo testovacie zostavy z nejakého dôvodu nemohli získať tradičnou cestou cez Windows Update.

15.03.2019
Zdroj: Microsoft

+