MojWindows

Po ukážke toho, ako vyzerá jedna z „pracovných“ verzií prehliadača Microsoft Edge postaveného na projekte Chromium a dokumentácii s podporou pri používaní skúšobných verzií, sa aktuálne do obehu dostali ďalšie čiastkové informácie o pripravovaných rozšíreniach.

Strohá ponuka rozšírení je totiž jednou z často kritizovaných oblastí súčasnej verzie prehliadača Microsoft Edge a v prípade jeho druhej generácie by mala byť situácia podstatne lepšia.

Používateľ sociálnej siete Twitter s prezývkou WalkingCat upozornil na existenciu webovej stránky Microsoft Edge Insider Addons, ktorá predstavovala akýsi katalóg rozšírení dostupných pre testovacie verzie pripravovaného prehliadača.

Stránka bola medzičasom stiahnutá z obehu, pravdepodobne z dôvodu predčasného sprístupnenia verejnosti, no za tú chvíľu, kým bola aktívna, stihla poskytnúť niekoľko informácií. Jej chvíľková existencia navyše môže poukazovať na skutočnosť, že Microsoft pripravuje spustenie verejného testovania cez svoj program Microsoft Edge Insider.

Stránka zoskupovala 82 rôznorodých rozšírení, medzi ktorými nechýbali známe existencie ako LastPass, AdBlock či Avast Online Security. Zoznam sa navyše bude postupne rozrastať, keďže väčšia rozšírení dostupných pre Chrome by mala fungovať aj v prípade Microsoft Edge, prípadne vyžadujú len minimálne úpravy.

Pre porovnanie, Edge postavený na jadre EdgeHTML mal na konci septembra 2017 dostupných približne 70 rozšírení, takže pre novú generáciu to v tomto smere vyzerá na dobrý začiatok.

Na prvé testovacie verzie prehliadača s „novým podvozkom“ si ešte musíme počkať, no rozhodne je dobré vidieť, že Microsoft už zo začiatku venuje pozornosť aj takým veciam, ako sú rozšírenia.

Náš tip
Microsoft vysvetľuje prečo má Microsoft Edge tak málo rozšírení

14.03.2019
Zdroj: WalkingCat

+