MojWindows

Aplikácia Fotoaparát, štandardná súčasť Windows 10, by už čoskoro mala dostať dve nové funkcie, pomerne zaujímavé pre študentov a ľudí, ktorí často pracujú s dokumentami.

Ako informoval portál Aggiornamenti Lumia, aplikácia vo verzii 2019.222.10.0, ktorá je zatiaľ dostupná len členom programu Windows Insider, dostala režim pre snímanie dokumentov, podobný tomu, ktorý je dlhú dobú prítomný v aplikácii Office Lens, a v obdobnej podobe sa len pred pár dňami dostal aj do mobilnej aplikácie Excel.

Druhý režim, tentokrát zaujímavejší pre študentov, je snímanie textu z tabule. Jeho použitím by malo byť možné poznámky prevádzať do digitálnej podoby s možnosťou následnej úpravy, namiesto toho, aby bolo nutné vyfotiť celú tabulu a obsah spracovať ručne.

Kedy presne bude bude nová verzia aplikácie dostupná pre všetkých používateľov zatiaľ nie je známe. Nemalo by to ale trvať príliš dlho. Aplikácia a jej nové možnosti prídu vhod majiteľom tabletov a zariadení typu 2v1, ktoré sú vybavené zadnou kamerou.

14.03.2019

+