MojWindows

Office Lens je užitočná aplikácia, pomocou ktorej je cez smartfón, prípadne tablet možné skenovať vizitky, informačné tabule, bločky, rôzne dokumenty a podobne. Jej funkcie určite ocenia študenti a ľudia, ktorí často pracujú s rôznymi dokumentmi. Tento šikovný pomocník je dostupný už aj ako univerzálna aplikácia pre Windows 10.

Samotné použitie je pritom veľmi jednoduché. Fotoaparát zariadenia namierite na požadovaný objekt, zvolíte potrebný režim (fotografia, dokument, tabuľa, vizitka) a objekt zachytíte. Následne dôjde k automatickému orezaniu toho, čo sa nachádza mimo hraníc daného objektu a teda je na snímke zbytočné. Ďalej už len stačí zvoliť formát, v ktorom chcete dokument uložiť. Na výber sú pritom formáty pre aplikácie OneNote, Word, PowerPoint, PDF a klasický obrázok.

Office Lens

V aplikácii nechýba ani možnosť pridávať popis k jednotlivým snímkam, či synchronizácia s cloudovým úložiskom OneDrive. Pri ukladaní dokumentov dokonca prebehne aj rozpoznávanie textu a jeho prevedenie do digitálnej podoby. V ideálnom prípade tak získate dokument, v ktorom môžete text ďalej upravovať, prípadne z neho text kopírovať. Práve toto je veľkou výhodou aplikácie Office Lens.

30.08.2016

+