MojWindows

Najbližšia veľká aktualizácia pre Windows 10, známa aj ako „April 2019 Update„, konečne upraví chybové hlásenia, ktoré sa zobrazujú počas inštalácie systému a veľkých aktualizácií, tak, aby im jasne rozumel aj priemerný používateľ.

Doteraz sa pri väčšine problémov zobrazoval takmer nič nehovoriaci, príliš všeobecný, popis s odporúčaním prejsť na odkaz KB s určitým popisným číslom, kde nájdete viac informácií. Keď ste si však danú stránku otvorili v prehliadači, často išlo o strojový preklad z anglického textu, ktorý navyše nie vždy obsahoval vhodné riešenie pre vašu situáciu.

Od novej verzie Windows 10 by to ale malo vyzerať tak, že pokiaľ k nejakej chybe dôjde, sprievodca inštaláciou vás stručne a jasne informuje o tom, čo presne je vo veci a zároveň ponúkne jednoduché riešenie.

Napríklad vás navedie k odinštalácii nekompatibilnej aplikácie, prípadne k jej aktualizácii na novú, podporovanú verziu, alebo vám ukáže ako vypnúť niektorú z problematických funkcií.

Základnou myšlienkou za úpravami rozhrania je používateľov odbremeniť od toho, aby museli zdĺhavo hľadať riešenia. Všetky potrebné informácie by mali byť na dosah ruky poskytované priamo Microsoftom.

05.02.2019
Zdroj: Microsoft

+