MojWindows

Vyzerá to tak, že pri vymýšľaní oficiálnych názvov pre veľké aktualizácie systému Windows 10 bolo upustené od prílišnej kreativity, a namiesto toho sa prešlo k pomenovaniam, z ktorých každý ľahko identifikuje, o akú verziu sa vlastne jedná.

Aspoň to vyplýva z najnovšej testovacej zostavy Windows 10, kde ako formálny názov veľkej jarnej aktualizácie pre tento rok figuruje April 2019 UpdateMicrosoft sa pritom pôvodne snažil veľké aktualizácie, ktoré systém takpovediac výraznejšie posúvajú vpred, označovať aspoň čiastočne zaujímavými názvami, no príliš dlho to nevydržalo.

Spočiatku sme sa síce dočkali aktualizácií s názvami ako Anniversary Update a Creators Update, no hneď ďalšia veľká aktualizácia naznačovala, že s vymýšľaním príznačných pomenovaní môžu byť problémy. Verejnosti bola predstavená ako Fall Creators Update. Avšak až dvojica minuloročných aktualizácií April 2018 Update a October 2018 Update ukázala ako jednoducho bude vyzerať schéma oficiálnych názvov po novom. Tejto konvencie sa spoločnosť podľa všetkého pevne drží.

Veľkú jarnú aktualizáciu pre tento rok sme doteraz poznali len pod kódovým označením „19H1“, teraz však zjavne poznáme jej formálny názov, z ktorého vyplýva aj plánovaný termín vydania. K prvým používateľom by mala doraziť v apríli, teda aspoň za predpokladu, že stanovené plány nenarušia žiadne vážne problémy s možnosťou pretavenia do núteného odkladu.

Tak ako každá veľká aktualizácia, aj April 2019 Update prinesie viacero výraznejších noviniek a úprav. Za zmienku stojí napríklad oddelenie Cortany a sekcie Hľadanie, nový mechanizmus pre vyhradzovanie miesta na disku zabezpečujúci hladší chod systému, 7-dňový odklad aktualizácií pre edíciu Home alebo nová svetlá téma.

Náš tip
Práce na tohtoročnej jesennej aktualizácii pre Windows 10 už vraj odštartovali

25.01.2019
Zdroj: MSPU

+