MojWindows

Používatelia Windows 10 tento mesiac síce dostali tradičnú dávku opravných aktualizácií, no tentokrát s poriadne krátkym zoznamom opráv. Podľa aktuálneho vývoja to ale vyzerá tak, že tento mesiac by sme sa mohli dočkať ešte jednej malej opravnej aktualizácie.

Tá už niekoľko dní totiž prechádza testovaním cez okruh Release Preview v programe Windows Insider. Nesie názov KB4476976 a jej inštalácia posúva číselné označenie zostavy na 17763.288. Oficiálny zoznam opráv zatiaľ zverejnený nebol, no pozorným testerom sa podarilo zistiť, že opravuje minimálne trojicu problémov s Centrom akcií.

Opravená má byť chyba, kedy ikona na panely úloh síce ukazuje počet nových upozornení, no po otvorení Centra akcií je sekcia úplne prázdna. Druhá chyba spôsobovala to, že pri rýchlom otvorení a zatvorení Centra akcií dôjde k vymazaniu všetkých prítomných upozornení. Do tretice sa programátori mali zamerať na problém, kedy sa Centrum akcií najskôr zobrazí na nesprávnej strane obrazovky, a až potom preskočí na svoje miesto.

+