MojWindows

O tom, že z dielne Microsoftu by v dohľadnej dobe mala vyjsť druhá generácia Xbox gamepadu pre náročnejších hráčov, Xbox Elite, sa hovorí už dlhodobo, vo väčšej miere však od zverejnenia fotografií údajne zachytávajúcich prototyp tejto pripravovanej novinky.

Vo všeobecnosti sa predpokladalo, že príslušenstvo by mohlo svetlo sveta oficiálne uzrieť počas herného veľtrhu E3 2018 alebo Gamescom 2018, čo sa nakoniec ani v jednom prípade nestalo.

Ďalšou vhodnou príležitosťou sa javil byť berlínsky veľtrh IFA 2018, ktorý každoročne prekvitá IT novinkami každého druhu. Hoci Microsoft skutočne v týchto dňoch, kedy IFA 2018 štartuje, predstavil „nový“ gamepad Xbox Elite, chvíľkové nadšenie okamžite vystriedalo sklamanie.

Namiesto očakávanej druhej generácie, sme sa dočkali totožného gamepadu dostupného už od roku 2015, akurát v novom farebnom vyhotovení.

Žiadne veľké prekvapenie sa teda momentálne nekoná, a osud vynoveného gamepadu je celkovo otázny. V súvislosti s nedávno predstaveným „paušálom na konzoly Xbox One“ sa síce objavili správy, že Microsoft tento rok pripravuje prezentáciu nového príslušenstva pre svoje konzoly, ktoré bude dostupné od októbra, no ani v tomto prípade nešlo o spomínaný gamepad.

Medzičasom totiž bolo potvrdené, že za kódovým označením „Washburn“ sa skrývalo práve biele prevedenie súčasnej generácie gamepadu Xbox Elite s dostupnosťou od 15. októbra za štandardnú cenu – 150 dolárov.

29.08.2018

+