MojWindows

Microsoft sa má už mesiace pripravovať na uvedenie novej služby Xbox All Access, pre zákazníkov, ktorí by sa chceli pridať do herného konzolového sveta.

Vychádzať bude z rovnakých princípov ako mobilné paušály – za mesačný poplatok zákazník získa konzolu Xbox One S alebo Xbox One X spolu s aktívnymi predplatnými v službách Xbox Live Gold a Xbox Game Pass.

Počítať je pritom nutné s viazanosťou, ktorá je stanovená na 24 mesiacov. Po uplynutí tejto doby sa zákazník stane majiteľom konzoly. To, či po uplynutí viazanosti zároveň dôjde k zníženiu mesačného poplatku alebo nie, nateraz nie je známe. Počas doby viazanosti má mesačný poplatok predstavovať 22 dolárov, v prípade Xbox One S, a 35 dolárov pri zvolení konzoly Xbox One X.

Služba má byť určená pre zákazníkov v USA, no nakoľko k jej oficiálnemu predstaveniu má ešte len dôjsť, informácie o tom, či sa neskôr rozšíri aj na ďalšie trhy, nie sú dostupné.

Vzhľadom na to, čo všetko je v mesačnom poplatku zahrnuté, sa novinka javí byť celkom lákavá, najmä pre rodiny, ktoré nechcú, prípadne si nemôžu dovoliť, za konzolu zaplatiť jednorazovo. Vďaka službe Xbox Game Pass noví majitelia konzoly okamžite získajú prístup k viac ako stovke hier, čo znamená, že žiadne dodatočné investície do nákupy hier ich nejaký ten čas rozhodne nečakajú.

Tajomné príslušenstvo Washburn

Portál TheVerge zároveň tvrdí, že Microsoft po boku spomínanej služby pripravuje aj nové príslušenstvo pre konzoly Xbox. Nesie kódové označenie „Washburn“, predajná cena má byť 149 dolárov a oficiálne predstavenie prebehne v októbri.

Portál však neuvádza o čo presne pôjde, akurát s istotou hlási, že nepôjde o nástupcu gamepadu Xbox Elite, ktorý je dlhodobo očakávaný, prakticky odkedy sa do obehu dostali snímky údajného prototypu.

Aktualizované 27.8. 2018 17:00

Microsoft službu oficiálne predstavil a medzičasom oficiálny príspevok z blogu opäť stiahol. Predčasným zverejnenám však potvrdil predošlé informácie – cenu, dostupnosť výhradne pre USA, ako aj skutočnosť, že po uplynutí viazanosti sa konzola stáva majetkom zákazníka. Po uplynutí 24 mesačnej lehoty sa následne klienti môžu rozhodnúť, či služby Xbox Live Gold a Xbox Game Pass budú využívať aj naďalej.

Drobnou nevýhodou celej ponuky je to, že pokiaľ sa od zmluvy zákazník rozhodne odstúpiť počas viazanosti, musí doplatiť zostávajúcu cenu konzoly. Podľa dostupných informácií to teda vyzerá tak, že Microsoft chce aby konzola za každú cenu zostala v rukách zákazníka.

Zdroj: TheVerge

27.08.2018

+