MojWindows

Gamepady pre konzoly Xbox sa značnej obľube tešia aj medzi hráčmi na počítačoch a vďaka integrácii podpory v rámci Windows 10 je ich používanie skutočne veľmi jednoduché a príjemné. Hoci Microsoft má vo zvyku počas roka uvádzať ich rôzne farebné variácie, často dokonca s príslušnosťou ku konkrétnej hre, gamepady sa reálnych vylepšení dočkajú len sporadicky, spravidla s uvedením novej generácie konzoly Xbox.

Do ponuky síce bola v roku 2015 zaradená aj prémiová verzia Xbox Elite, no hoci ide o kvalitný kúsok s viacerými vylepšeniami pre náročných hráčov, stále len vychádza z klasickej verzie pre Xbox One.

Kúpiť ako darček

Náš tip
3 spôsoby ako je k počítaču s Windows 10 možné pripojiť gamepad Xbox One

Ako ale informuje portál Thurrot, počas tohto roka by sme sa mali dočkať druhej generácie gamepadu Xbox One Elite, ktorý Microsoft vyvíja už niekoľko mesiacov. Presný termín, kedy by mal byť uvedený síce nie je známy, no očakáva sa, že k tomu dôjde počas herného veľtrhu E3, kde sú pravidelne predstavované novinky z oblasti Xboxu.

Do obehu sa zatiaľ dostalo len niekoľko základných informácií, ktoré ale „,maľujú“ pomerne jasný obrázok akým smerom sa Microsoft vydal v modernizácii svojho produktu. Nová generácia bude nabíjateľná pomocou konektoru USB-C, čo znamená, že tentokrát bolo stavené na zabudovanú batériu.

Náš tip
Bezdrôtový ovládač Xbox Elite – to pravé pre náročných hráčov | Recenzia

Nechýba podpora pre pripojenie cez Bluetooth, ktorá bola integrovaná aj v klasickom gamepade s príchodom konzoly Xbox One S, dizajnové úpravy, či 3 prepínače profilov a zámky spúšti s 3 úrovňami nastavenia pohyblivosti. Upravený má byť aj rozsah pohyblivosti pre jednotlivé ovládacie prvky.

Gamepad má byť dodávaný aj s ochranným obalom, ktorý bude slúžiť jednak na odkladanie, no zároveň aj na nabíjanie. Na gamepade má taktiež pribudnúť aj indikátor stavu nabitia, aby hráči mali predstavu o tom, kedy ho bude potrebné odložiť pre „doplnenie šťavy“.

Náš tip
Ako prepojiť gamepad s konkrétnym používateľským účtom na konzole Xbox One pre jednoduchšie prihlasovanie
18.01.2018

+