MojWindows

Populárny webový prehliadač Chrome bude od aktuálnej verzie 68 na počítačoch so systémom Windows 10 upozornenia webových stránok zobrazovať cez systémové upozornenia a priamo v Centre akcií.

Donedávna na tento účel síce používal vlastný mechanizmus, no už v marci sa objavili prvé správy o tom, že vývojári sú pripravení presedlať na nový spôsob.

Neskôr sa podpora pre zobrazovanie takýchto upozornení objavila ako experimentálna funkcia v Chrome Canary, no a dnes je konečne dostupná ako riadna súčasť prehliadača vo verzii určenej pre bežného používateľa.

Upozornenia od webových stránok sa teraz budú správať rovnako, ako keby pochádzali od aplikácie. Najskôr sa zobrazia v pravom dolnom rohu obrazovky a následne ich nájdete v Centre akcií.

Vďaka tejto integrácii je ich správanie možné upravovať priamo v systémových nastaveniach. Taktiež dôjde k potlačeniu ich zobrazovania počas toho, ako je aktívna funkcia Asistent na lepšie sústredenie (niekdajšie Obdobie kľudu).

Nový spôsob zobrazovania upozornení je používateľom postupne automaticky sprístupňovaný. Pokiaľ sa vám nechce čakať, kým na vás príde rad, môžete si ho aktivovať ručne cez nastavenia príznakov – chrome://flags. Nachádza sa tam pod označením „Enable native notifications“. Pre správne fungovanie je vyžadovaný Windows 10 aspoň vo verzii 1607.

14.08.2018

+