MojWindows

Vyzerá to tak, že populárny webový prehliadač Chrome by sa už čoskoro mohol dočkať ďalšieho drobného vylepšenia pre operačný systém Windows 10. Konkrétne ide o zobrazovanie upozornení priamo v Centre Akcií.

Doteraz na to využíval samostatné riešenie, no vzhľadom na to, že Centrum Akcií je pre používateľov na tento účel prirodzenejším miestom, vývojári tomu zjavne dali zelenú a konečne tak po troch rokoch zareagovali na požiadavky.

Na túto skutočnosť upozornil jeden z používateľov známeho internetového fóra Reddit, ktorý si všimol, že v kóde pre projekt Chromium, z ktorého Chrome priamo vychádza, už dlhšiu dobu prebiehajú prípravy na pridanie podpory pre natívne upozornenia v systémoch Windows.

Zatiaľ nie je známe, či upozornenia bude Windows spracovávať automaticky alebo to bude potrebné nastaviť ručne pomocou príznaku v nastaveniach chrome://flags, podobne ako je to zatiaľ s gestom „pull-to-refresh“. Rovnako tak nie je jasné, kedy by sa táto novinka mala v prehliadači Chrome vlastne objaviť.

Podľa všetkého však má ísť o prípravu na takzvané „progresívne webové aplikácie“, ktoré by vďaka natívnej podpore upozornení mohli používateľa o dianí informovať aj v prípade, že samotný prehliadač nie je spustený.

Náš tip
Chrome v najnovšej verzii umožňuje plošne vypnúť zvuk celého webu

Zdroj: Reddit

09.03.2018

+