MojWindows

Vývojári zo štúdia Rare sa len pred pár dňami pochválili, že ich najnovší počin Sea of Thieves prilákal za 48 hodín viac ako milión hráčov a ich prílev mal byť dokonca taký mohutný, že herné servery to počas prvých dní nezvládali.

Obrovská popularita tohto titulu je nesporná, dnes totiž bolo prostredníctvom stránky Xbox Wire oznámené, že hra po týždni od svojho vydania stihla prilákať 2 milióny hráčov. Stala sa tak najrýchlejšie predávanou hrou pre Xbox One, ako aj najlepšie predávanou hrou pre Windows 10, ktorú zastrešuje vydavateľstvo Microsoft Studios.

Hra síce mala pri svojom uvedení problémy, no tie boli rýchlo riešené. Zvyšku sa na zúbok pozrela včerajšia 18 GB aktualizácia, ktorá mala odstrániť množstvo nedostatkov a súčasne zlepšiť herný zážitok na konzolách rodiny Xbox One X.

Microsoft ďalej avizoval, že pre hru sa nepočíta s platenými rozšíreniami a všetky veľké aktualizácie s novým obsahom a rozširujúcou sa mapou budú pre majiteľov vydávané bezplatne. Pre ozvláštnenie herného sveta majú byť pripravované aj rôzne eventy a misie s časovo obmedzenou dostupnosťou a lákavými odmenami.

Zároveň bolo oznámené, že hráči už viac nebudú penalizovaní za smrť svojej postavy. Tento herný mechanizmus nakoniec nebude používaný vzhľadom na negatívnu odozvu zo strany hernej komunitu.

Pirátske dobrodružstvo Sea of Thieves je dostupné pre všetkých morských vlkov na Xbox One a počítačoch Windows 10. Navyše nakoľko ide o hru z programu Xbox Play Anywhere, pri kúpe jednej digitálnej kópie pre Xbox One získate aj verziu pre Windows 10, a naopak. Hra je dostupná v ponuke obchodu Microsoft Store za cenu 69,99€.

Náš tip
3-mesačné predplatné Xbox Live Gold ponúka Microsoft Store do 10. apríla za 8€

Zdroj: Xbox

28.03.2018

+