MojWindows

Microsoft plánuje ďalšiu generáciu okuliarov HoloLens pre rozšírenú realitu predstaviť už tento rok. Informoval o tom portál TheVerge s odvolaním sa na zdroje oboznámené s plánmi, ako aj portál Thurott, ktorý mal získať prístup k interným dokumentom spoločnosti Microsoft a okrem iného prezradil plány týkajúce sa uvedenia novej generácie herných konzol Xbox.

Pre prezentáciu HoloLens 2 má byť zvolený rovnaký prístup ako to bolo v prípade digitálnej tabule Surface Hub 2. To znamená, že v druhej polovici roka bude zverejnená len časť informácií, pričom technické detaily a informácie o cene aj dostupnosti si Microsoft nejaký ten čas ešte nechá pre seba.

Produkt je podľa zdrojov pripravovaný pod kódovým označením Sydney a medzi hlavné vylepšenia v porovnaní s prvou generáciou má patriť zlepšené zorné pole a použitie ARM procesora s cieľom predĺžiť dobu prevádzky na batériu. Okuliare zároveň majú byť ľahšie, pohodlnejšie na používanie a podstatne lacnejšie.

Používať budú špecializovaný koprocesor určený pre výpočty súvisiace s umelou inteligenciou a najnovšiu generáciu Kinect senzoru, ktorý je prepojený s cloudovými riešeniami Azure AI. Túto dvojicu informácií pritom potvrdil samotný Microsoft.

Operačným systémom má byť Windows 10 vo verzii upravenej pre prácu s prvkami rozšírenej reality.

Aktuálne plány spoločnosti počítajú s riadnym uvedením HoloLens 2 na prvý kvartál 2019 a podľa dostupných informácií tento termín zatiaľ stíhajú dodržať.

Doplnené 19.6.2018

Informácie o dátume uvedenia s odvolaním sa na svoje vlastné zdroje potvrdil aj portál Engadget. Predmetný zdroj verí, že uvedenie HoloLens 2 prebehne počas januára, pravdepodobne okolo termínu veľtrhu spotrebnej elektroniky CES 2019 (8. – 11. januára).

Okrem toho dodáva, že použitý bude úplne nový procesor XR1 od spoločnosti Qualcomm, ktorý bol predstavený len nedávno a vytvorený je pre „poskytovanie vysoko kvalitných zážitkov“ virtuálnej a rozšírenej reality.

Náš tip
Microsoft HoloLens – okuliare pre rozšírenú realitu na vlastnej koži | Prvé dojmy

Zdroj: TheVerge, Thurrot, Engadget

19.06.2018

+