MojWindows

Microsoft dnes čiastočne predstavil druhú generáciu svojej digitálnej tabule Surface Hub, ktorá bude pre firmy dostupná budúci rok. Informácie o prácach na Surface Hub 2 boli potvrdené v marci, kedy zároveň bolo prisľúbené, že viac podrobností sa dozvieme ešte počas prvej polovice roka.

A hoci niekoľko informácií bolo zverejnených po boku propagačných materiálov, Microsoft si pre seba zatiaľ necháva kľúčové detaily ako pripravované konfigurácie, dostupnosť a cena. Tieto podrobnosti budú zverejnené začiatkom jesene, pravdepodobne na konferencii Microsoft Ignite 2018.

Prvý pohľad na Surface Hub 2 okamžite odhaľuje, že po stránke dizajnu došlo v porovnaní s predošlou generáciou k poriadnemu skoku vpred. 50,5-palcovú multi-dotykovú obrazovku s vyšším ako 4K rozlíšením a stranovým pomerom 3:2 obopína tenučký rám . Novinka pôsobí uhladenejšie, elegantnejšie a výborne zapadne do moderného pracovného prostredia veľkých firiem.

Vo výbave sa nachádza odnímateľná webkamera so 4K rozlíšením, zabudované reproduktory a mikrofóny s veľkým dosahom. Všetko veci potrebné pre dosiahnutie vysokého štandardu videokonferencií.

Najväčším lákadlom je ale nepochybne plynulé otáčanie obrazovky na prechod medzi portrétovým a panoramatickým režimom podchytené softvérom Dynamic Rotation.

Animated GIF - Find & Share on GIPHY

Microsoft ďalej vyzdvihuje možnosť umiestniť vedľa seba až štyri Surface Huby novej generácie a získať tým obrovskú pracovnú plochu pre svoje aplikácie.

Podľa predošlých informácií a zverejnených materiálov to vyzerá tak, že druhá generácia tabule Surface Hub sa dočká aj poriadneho vylepšenia po stránke operačného systému, ktorý vychádza z Windows 10 a je zameraný na prostredie, kde spolupráca hrá dôležitú rolu.

Spomína sa integrácia aplikácie Microsoft Teams, podpora pre viacero súčasne prihlásených používateľov, Časová os a používateľské rozhranie s prvkami dizajnového jazyka Fluent Design. Microsoft pritom informoval, že prvá generácia Surface Hub dostane toľko z týchto skvelých vylepšení, koľko to len bude možné.

Zdroj: WindowsCentral

15.05.2018

+