MojWindows

Windows XP je tu s nami už takmer 17 rokov a hoci mu skončila už aj predĺžená podpora, mnohým používateľom sa s ním stále nechce rozlúčiť. Podľa štatistík tento systém dodnes nájdeme na približne 6% počítačov, ktoré využívajú Windows, vďaka čomu vznikajú aj rôzne zaujímavé situácie.

Jedna taká vznikla napríklad aj počas masívnych útokov ransomvéru WannaCry, kedy dáta používateľov od zašifrovania zachránilo paradoxne práve to, že používali starý Windows XP.  

Tento dnes už legendárny operačný systém si jednoducho našiel miestečko v srdciach používateľov po celom svete, pričom niektorí z nich ho používajú aj na neštandardné kúsky ako je napríklad používanie na smartfóne iPhone 7.

Svojim vlastným spôsobom mu v týchto dňoch poctu vzdal aj dizajnér Kamer Kaan Avdan, ktorý pripravil netradičný koncept „Windows XP 2018 Edition“. Ide o víziu toho, ako by Windows XP vyzeral s modernými prvkami, na ktoré sme zvyknutí.

Avdan sa inšpiroval dnešným rozhraním Windows 10, no zároveň sa snažil zachovať ikonické časti a „dušu“ pôvodného systému. Vznikla z toho zaujímavá zlepenina.

Náš tip
87-ročná babička má netradičnú záľubu, v Skicári vytvára krásne obrazy
15.05.2018

+