MojWindows

Microsoft ešte koncom februára uzatvoril džentlmenskú dohodu s čínskou spoločnosťou Xiaomi, na základe ktorej majú spolupracovať vo viacerých oblastiach, vrátane produkcie inteligentných reproduktorov s digitálnou asistentkou Cortana.

Týmto krokom si chce vylepšiť pozíciu na trhu, nakoľko jediným momentálne dostupným reproduktor s Cortanou je Harman Kardon Invoke, a hoci svojou troškou plánuje prispieť aj HP, do dnešného dňa nevieme o krátko spomenutom produkte žiadne podobnosti.

Navyše nedávny prieskum trhu v Spojených štátoch mal ukázať, že redmondský gigant zatiaľ príliš nezaujal. Z viac ako tisícky domácnosti, ktoré používajú inteligentné reproduktory, až 66% uviedlo, že ide o produkt z rodiny Amazon Echo, nikto z opýtaných však nespomenul kúsok s Cortanou.

Pravdepodobne aj preto má podľa aktuálnych informácií Microsoft hľadať ďalších partnerov, s ktorými by sa mohol pustiť do produkcie ďalších modelov. Nová dohoda mala vzniknúť so spoločnosťou Quanta Computer, pričom vývoj už údajne prešiel počiatočnou fázou.

Reproduktor má využívať mobilný procesor Snapdragon 212, no čo je zaujímavejšie, v konečnom dôsledku nemusí byť určený pre spotrebiteľov. Portál WinFuture, ktorý prišiel s informáciami o jeho produkcii uvádza, že je celkom možné, že pôjde o referenčný model, teda predlohu pre ďalších výrobcov.

Momentálne nie je známe ani to, či produkt ponesie logo Microsoftu alebo taiwanského výrobcu, nie to ešte informácia, kedy bude predstavený.

Náš tip
Šikovný vývojár posúva asistentku Cortana opäť o niečo bližšie k holografickej verzii

Zdroj: WinFuture, PhoneArena

14.05.2018

+