MojWindows

Doplnené 28.3.2018

Zostava 17127 je už pre členov programu Windows Insider dostupná na stiahnutie ako obraz disku ISO.

Dostupnosť poteší hlavne ľudí, ktorí mali problém s inštaláciou cez službu Windows Update a potrebujú teda vykonať ručnú inštaláciu.

Dobré je aj to, že nie je nutné vykonať čistú inštaláciu systému, ale stačí zvoliť možnosť inovácie, kedy sa používateľovi všetky súbory zachovajú.


Opatrní testeri zaradení do okruhu Slow sa tento mesiac dočkali už tretej testovacej zostavy pripravovanej aktualizácie „Redstone 4“, známej aj ako „Spring Creators Update“.

Súvisí to s tým, že systém v testovacej verzii jednak nadobudol dostatočnú stabilitu, no zároveň, nakoľko sa blíži termín vydania aktualizácie, je potrebné rozšíriť rady používateľov takmer finálnej verzie. Po stránke funkcií by mala byť pripravovaná aktualizácia hotová, a ako Microsoft informuje na oficiálnom blogu, začína sa s revíziou kódu a poslednými opravami.

Tak ako v prípade zostavy 17120 z minulého týždňa, ani v tomto prípade už neprichádzajú žiadne dramatické zmeny. Microsoft sa zameral na vylepšenie digitálnej asistentky Cortana, ktorá v našich končinách nemá príliš využite.

Ide o novú profilovú stránku v sekcii Notebook, kde je možné pridávať a upravovať obľúbené miesta pre získanie podrobných informácií vrátane prehľadu dopravnej situácie a navigačných pokynov. Do budúcnosti sa počíta s pridaním správy pre rodinu, používateľské účty, záujmy a ďalšie podobné veci.

Sekcia Notebook dostala ešte v zostave 17063 nový dizajn. Ten je teraz, po kratšom testovaní, dostupný pre všetky regióny, kde funguje Cortana. Navyše celá sekcia prešla viacerými vylepšeniami po stránke výkonu a reagovať teraz má podstatne rýchlejšie.

Pre doplnky ako Počasie, Šport a Noviny zaradené v sekcii Notebook boli do systému pridané tipy na ich používanie prostredníctvom Cortany.

Náš tip
Microsoft potvrdil apríl ako termín vydania jarnej aktualizácie „Redstone 4“

28.03.2018

+