MojWindows

Microsoft pre Insiderom zaradených do okruhu Fast vydal jednu z posledných testovacích zostáv pripravovanej aktualizácie „Redstone 4“, respektíve „Spring Creators Update“.

Tá nesie číselné označenie 17128 a jedinou zmenou v porovnaní s predošlou zostavou 17127 je odstránenie vodoznaku v pravom dolnom rohu obrazovky.

Hoci sa na oficiálnom blogu píše, že nejde o úplne poslednú zostavu, z pohľadu nových funkcií je vývoj ukončený. Microsoft uvádza, že začína s revíziou zdrojových kódov a postupným opravovaním posledných chýb a nedostatkov. Nadchádzajúce testovacie zostavy tak už zjavne nebudú obsahovať žiadne nové funkcie.

Táto príležitosť bola zároveň využitá na predstavenie novej aplikácie „Cortana Show Me“, ktorá slúži na pomoc s orientáciou vo viac ako 15-ke úkonov cez systémové nastavenia. Dostupná je prostredníctvom obchodu Microsoft Store, no nakoľko vyžaduje používanie Cortany, pre našincov nie je užitočná.

Informácie o tom, že niečo takéto je pripravované sa do obehu dostali ešte koncom minulého roka. Vtedy dostupné správy ale hovorili o funkcii „Follow Me“ a jej priamej integrácii do systému.

Náš tip
Prehľad noviniek, ktoré na konzoly prinesie veľká aktualizácia Xbox Spring Update

 

24.03.2018

+