MojWindows

Vyzerá to tak, že Microsoft sa snaží reagovať na potreby menej skúsených používateľov, ktorí často ani nevedia, čo všetko môžu vo svojom systéme upravovať. Demonštračné video, ktoré na sociálnej sieti Twitter zverejnil používateľ „WalkingCat“ totiž zachytáva digitálnu asistentku Cortana v úlohe sprievodcu systémovými nastaveniami.

V tomto konkrétnom prípade používateľovi krok za krokom radí, ako má do systému pridať zariadenie využívajúce Bluetooth. Nová navigačná schopnosť má spadať pod funkciu s označením „Follow me“, ktorá prechádza interným testovaním.

Nakoľko je Cortana priamou súčasťou systému a už teraz používateľom dokáže pomôcť s množstvom úloh, Microsoftu prišlo vhodné ďalej rozšíriť jej možnosti. Interaktívna pomoc by tak bola každému na dosah ruky, bez toho, aby pomoc musel vyhľadávať online. Kombinácia hlasových a písaných pokynov spolu s vyznačovaním potrebných prvkov vyzerá pomerne užitočne a priamočiaro, no až reálna skúška ukáže, do akej miery to bude praktické.

Informácie o tom, kedy by sa mohla v rámci Windows 10 objaviť, zatiaľ nie sú známe, predpokladá sa však, že by to mohlo byť už v ďalšej veľkej aktualizácii zatiaľ známej len ako „Redsone 4“. Je však dôležité pamätať, že zatiaľ ide o interné testovanie a funkcia tak môže byť kedykoľvek zrušená, či ďalej upravovaná.

12.10.2017

+